Parfum blog

ParfumBlog

Onze favoriete winterse geurnoten

De winter is officieel aangebroken en dat betekent maar één ding: parfums ontdekken! Een nieuw seizoen is de ideale gelegenheid om te experimenteren met nieuwe geurfamilies, geurnoten en samenstellingen. De herfst vraagt om parfums die passen bij een subtiele overgang van warm naar koud weer. De winter vraagt daarentegen om verwarmende ingrediënten en opvallende geurcomposities. Tijdens de winter is werkelijk niets ‘too much’, en dat maakt het één van onze favoriete seizoenen om te experimenteren. In de winter neigen we vaker naar zwaardere composities met oriëntaalse geurnoten, warme houtsoorten en aromatische kruiden. Wij hebben een paar van onze favoriete winterse geurnoten speciaal voor jou op een rijtje gezet. Daarbij hebben we bijzondere parfums geselecteerd met ieder een unieke twist.

Kardemom

Kardemom is een specerij binnen de gemberfamilie en heeft een excentrieke geur. Als geurnoot ruikt kardemom intens aromatisch en fris. Het heeft ook wat weg van citrusvruchten, denk bijvoorbeeld aan kruidige bergamot. De geuren van mint, kamfer en eucalyptus kunnen ook herkend worden in parfums met kardemom. Fun fact: kardemom is een van de meest kostbare specerijen naast vanille en saffraan.

Probeer: Le Bains Guerbois – Le Phénix 2015

Tabak

De bladeren van de tabaksplant worden vaak in winterse parfums gebruikt. Tabak als geurnoot ruikt licht rokerig, warm en zoet. De diepe, rokerige elementen doen ons denken aan een brandend haardvuur. In parfums combineert tabak zich goed met leergeuren, houtgeuren, maar ook met kruiden zoals lavendel en met specerijen. Tabak is voornamelijk een basisnoot, wat ervoor zorgt dat de geur nog lang herkenbaar is op je huid.

Probeer: Ineke – Field Notes from Paris

Oudh

Oudh is een van de meest luxe en exclusieve geurnoten in de parfumwereld. Parfums met oudh zijn populair vanwege hun zoete, houtachtige, aromatische en complexe geur. De geur van oudh kan worden omschreven als vol, complex en warm. Daarnaast ruikt het ook balsemachtig, maar vooral houtachtig en aromatisch. Oudh geeft parfums een mysterieus, complex en zeer verleidelijk karakter; ideaal voor de winter!

Probeer: Alex Simone – En Terrasse

Dennen

De diepe, groene en aromatische geur van dennen is voor veel mensen typerend voor de winter. Denk aan een donkergroen dennenbos omhuld in een dikke laag sneeuw, of nog sentimenteler… de geur van de kerstboom in huis. Dennen als geurnoot ruikt kruidig, groen en doet denken aan de frisse, winterse buitenlucht. Fun fact: dit parfum van Acqua Alpes is ‘s werelds eerste parfum met de essentie van dennenhout in de artistieke

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *